RSS

Tejfölös pogácsa

07 Júl

NAGYBAJOMfigyelő:
2013. július 7.

Az előző sajtos túrós pogácsának nincsen párja. Ez is finom. Ennek elkészítése is munkás, de nem kell bele annyi alapanyag. Kevesebb is lesz belőle (2 gáz tepsi).
Ez a recept Hováth Ilona Szakácskönyv XIII., átdolgozott kiadás (Kossuth Könyvkiadó.1984) 391 oldalán a következő cím alatt szerepel: Tejfölös pogácsa (más módon).

Hozzávalók:
50dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás sárgája
3dkg élesztő
2dl tejföl
1dl tej

1dkg cukor

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 1/2 óráig deszkán pihentetjük. Utána kinyújtjuk és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, 20-20 perces pihentetés után. A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A sütőlemezen előbb 10 percig pihenjen a tészta, mert különben a pogácsák eldőlnek.
Ebből a tésztából sós rudakat is készíthetünk.
Mutatósabb lesz a tészta, ha szaggatás után a tepsiben tojással bekenjük, egy csipet sajtot teszünk a pogácsákra.

Reklámok
 
Hozzászólás

Szerző: be 2013. július 7. hüvelyk Uncategorized

 

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: