RSS

Hiába kész az út, a táblák kint vannak

04 Sze

KaposPont:
2010-09-02 16:46:11

Még mindig kint vannak az 50-es táblák a 61-es úton, pedig látszólag készen van a felújítás. A Nagybajom-Böhönye közötti szakaszon lakott területen kívül is korlátozzák a sebességet, ha valaki túllépi, megbüntetik…
http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2010-09-02/hiaba_kesz_az_ut_a_tablak_kint_vannak.html 


Biztosan sokan ismerik azt a tanmesét, amikor a pásztor sorozatosan farkast kiált akkor is, amikor azok nem jönnek. Így akkor sem hisznek neki, amikor tényleg bajban van. Így van ez a táblákkal is.
Nem tudom, most mi a helyzet, mert tapasztalatom szerint kint hagyták a táblákat nem csak Böhönyéig, hanem Iharosberényig – talán több mint egy éve kint vannak. Tapasztaltam, hogy Iharosberényben 30 km- es táblánál a rendőrök fényképeztek olyankor is, mikor ott nem folyt munka. Egyik ismerősöm szerint munkaszüneti napokon is. Azóta a Nagybajom – Kutas – Nagyatád – Csurgó – Iharosberény utat választom. Valamivel hosszabb, de szabályosan lehet rajta közlekedni.

Egyébként elképesztő a táblák elhelyezése. Úgy gondolom a kivitelező szándéka szerint az építés teljes időtartamára egészen az átadásig a Nagybajom – Böhönye szakasz egész hosszára legalább 50 km-es sebességkorlátozást gondolt – ahol dolgoznak 30 km-t. Ehhez viszonyítva –  még talán most is – az utazó talál olyan 50 km-es táblát – nem is csak egyet, melyet a tőle talán 10 méterre, vagy távolabb levő kereszteződés a KRESZ szerint felold. Találkoztam olyan esettel is, ahol a dolgozó munkások mellett 50 km-es sebesség volt engedélyezve. Még jó, hogy a jobb érzésű gépkocsivezetők a forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességet választottak.

Nagyon enyhén fogalmazva ezek a viszonyok nem erősítik, hanem határozottan gyengítik, morálisan aláássák a törvények betartását. A szabályokat betartó közlekedőnek, azaz érzése, hogy haladásával nem alkalmazkodik a közlekedési viszonyokhoz, ezzel veszélyezteti a szabálytalanul közlekedők biztonságát.
(pZ)

 
Hozzászólás

Szerző: be 2010. szeptember 4. hüvelyk Uncategorized

 

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: